Oksat silpuksi

Meillä on uusi puutarhatyökalu ja se on aivan mahtava! 

Hävitimme pihalta pois yhden pystyyn kuolleen puun, terijoensalavan, ja vaikka sen isoimmat oksat päätyivätkin takkaan, jäi siitä vielä paljon risuja ja oksia hävitettäväksi. Lisäksi leikkasin niin marjapensaista kuin muistakin pensaista suuren määrän oksia. Yhtäkkiä olikin siten käsissä iso ongelma: miten päästä eroon kaikista risuista? 

Ratkaisuhan olisi oksasilppuri!

Niinpä annoin isännälle toimeksiannon hankkia meille sellaisen. Takaraja hankinnalle oli hänellä viikon sisällä alkamassa ollut työreissu. Ja niinpä vain oksasilppuri saapui meille. Olen sillä nyt hakettanut kutakuinkin kaikki risuroskat enkä voisi olla tyytyväisempi. 

Roskat pääsivät näin hyötykäyttöön ja sain niistä haketta pensaiden juurille. Laite maksaa melko nopeasti itsensä takaisin, sillä ostettuna nuo hakkeet maksavat ihan mahdottomia summia. Mutta ennen kaikkea hyvä mieli tuli siitä, että sain pihamaalta risukasat pois pienellä vaivalla. 


"Mikähän härveli sillä emännällä nyt tuossa oikein on?"

"Aika kovaääninenkin se on."

Noin tunnin urakoinnilla sain aikaiseksi pari kottikärryllistä haketta. 

Kommentit

  1. Tuohan olisi jörkevä laite vanhemmilleni. Heillä on iso piha ja paljon pensaita ja muuta, oksista he voisivat myös itse haketta tehdä. Ja hyötykäyttää hake omaan pihaan. https://www.metsahake.fi/haketus

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?