Kissasta leijona

Jokaisen pitkäkarvaisen kissan karvojen alla piilee pieni leijona. Kuten oheiset kuvat osoittavat. 

Kuvan kissa ei ole Tupsu, vaikka yhdennäköisyys onkin huomattava. Tupsulla on edelleen kaikki karvat tallella. 

Tämä katti majailee veljeni perheen naapurissa, ja vaikka sitä ei kuvasta ehkä havaitsekaan, on se painoltaan tuplat Tupsun painosta eli noin 10-kiloinen. Ja ennen kuin kukaan saa kuvista mitään inspiraatiota oman kissansa trimmailuun, kerrottakoon, että tämän kissan trimmauksen on suorittanut eläinlääkäri kissan ollessa nukutettuna. Eivätkä syynä suinkaan ole olleet ulkonäölliset seikat, vaan turkki oli ollut peräpäästä pahasti takussa eikä tämä kolli anna harjailla sitä osaa turkkiaan. Karvojen ajelu oli lopulta ainoa keino päästä eroon takuista.

Kannattaa huomioida vielä nuo takatassujen nilkkatupsut. Kissoilla on viiksiensä lisäksi monessa kohtaa kehoaan erityisiä tuntokarvoja, joilla se aistii maailmaa. Nilkat on yksi tällainen paikka ja siksi eläinlääkäri lieneekin jättänyt karvat sinne. 

Sitä tarina ei kerro, miten kissa on tämän ajellun runkonsa ottanut, mutta tuskinpa se siitä kovin mielissään on. Toivotaan, että karvat kasvavat pian takaisin eivätkä enää takkuuntuisi yhtä pahaan kuntoon. 

Meidän omalla Tupsu-tappuraisellakin paksu talviturkki takkuuntuu paikka paikoin, sähköisen kuiva talvi-ilma toki vaikuttaa myös asiaan. Yritämme availla takkuja aina silloin tällöin, mutta vuosi sitten jouduimme muutaman pahimman takun saksimaan pois. Saas nähdä, miten tänä keväänä käy. Kesäturkki on Tupsulla sen verran keveämpi, ettei takkuja silloin synny. 




Kommentit