MelliMello-kääntökassi ruutuvuorella

No vihdoinkin kassijuttuakin! Lomalla olin yllättävän laiska tekemään kasseja, mutta kun työt taas alkoivat, aloin heti kaivata arjen puurtamisen vastapainoksi ompeluhommia. Näitä tehdessä on kuin käväisisi minilomalla, ajatukset irtoaa täysin työjutuista.

Olen aivan hullaantunut MelliMellon kankaisiin. Niinpä, kun kangaskaupasta vielä löytyi tätä ihanaa turkoosia kangasta, oli selvää, että teen juuri siitä The Bag Making Bible -kirjasta löytyvän kääntökassin. Kassin ohje löytyy muuten netistäkin: tässä linkki.

MelliMello-puolen etupuoli.

Kun tämä päällyskangas, tai - koska kyseessä on kääntölaukku - toisen puolen kangas, oli valittu, olikin melkoinen ongelma keksiä, millaisesta kankaasta teen toisen puolen ja millainen tulee tuoksi tehostekankaaksi yläreunaan, pohjaan ja sankoihin. Kangaskaupan valikoima, niin runsas kuin onkin, asettaa aina myös omat rajoituksensa. 

MelliMello-puolen taustapuoli.
Jos tässä kyseisessä  kangaskaupassa olisi ollut muita MelliMello-kankaita, olisin kenties päätynyt tekemään toisenkin puolen sellaisesta, mutta eri värisestä. Siellä ei niitä kuitenkaan ollut, mikä oli näin jälkeenpäin ajatellen ihan hyvä. Päädyin nimittäin aivan toisenlaiseen kankaaseen kääntöpuolelle, ja niinpä laukun kääntämällä saa ihan erilaisen fiiliksen aikaan. Vai mitä sanot tästä:

Kääntöpuolelta löytyy ruutua!

Ja vetoketjutasku.
Tähän ruutupuoleen tein myös vetoketjutaskun. Jätin nimittäin ohjeessa olleen nappisulkusysteemin pois lähinnä siksi, ettei minulla juuri tekohetkellä ollut päällystettävää nappia saatavilla. Kassi taitaa tulla kirjastokassiksi, joten en sitä nappikiinnitystä siihen kaipaakaan. Vetoketjutaskuun on kuitenkin hyvä pistää talteen niin avaimet kuin kortitkin.

Tässä todiste, että kyseessä on tosiaan saman kassin kaksi eri puolta. Ja tästä näkyy myös pohjan malli.

Kävin eilen toisessa kangaskaupassa, josta löytyi lisää MelliMello-kankaita! Olisin ehtinyt käyttää niitä tuohon tekeillä olleeseen kassiin, mutta pitäydyin rauhallisemmassa vaihtoehdossa. Nämä ihanaiset odottavat siis jotain toista laukkuprojektia. 



MelliMello-fanitukseni on kestänyt jo jonkin aikaa. Jätän kuitenkin aiempien tuotosten esittelyn toiseen postaukseen!

Kommentit